蝦人反被人地蝦-澳洲熱播悉尼瘦仔蝦肥仔


近日我睇澳洲新聞時,他們報導了近日在Youtube熱播的一段有關校園欺凌的短片。不過這次比較特別的是通常是肥仔蝦瘦仔,誰知這次居然係個瘦仔撩起事端在先!究竟佢係不知天高地厚呀?食左熊膽?定係以為自己有超能力…不過肥仔應該都唔係好蝦,最後作出"正當防衛"。呢段正片當然會被人加工啦,下面有原汁原味版同街頭霸王版俾你選擇。我地應該真係要好好咁諗下,究竟呢個時代D細路個腦裡面諗緊D咩??究竟係咪打得機太多呢…?雖然呢個係外國的校園欺凌,但香港的情況可能更差,特別係精神上的欺凌。

原汁原味版

街頭霸王版

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s