一個講述感動上帝的人及被上帝感動的人的故事 — 寫給上帝的信


呢一部電影係先前已經係北美、台灣及其他地區上映了。

內容係講一個身體有病的少年,佢有一日寫左封信佢上帝。果封信當然物理上去唔到上帝到啦,最後封信就落在一個郵差手上。呢個郵差佢好煩惱,因為佢唔知點去處理。經過唔同人的意見後,佢就行出左佢0既第一部。

含有基督教氣息的電影都唔少,例如有<受難曲>同<奇異恩典>。有部份人會成日問:「依家呢個世界,仲邊會有神蹟呀!」有時神蹟唔一定要係分開個海、變火變水變雷電….神喜歡透過人的雙手,黎去完成新世代的神蹟。比起爸爸把已砌好0既模型俾我玩,爸爸同我地一切一手一腳砌,唔係仲更加珍貴、更加開心。

希望會搵到呢隻DVD,唔好Download啦,要支持下。跳轉可以睇到電影預告。

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s