高達 Recycle Grade [RG]


對高達有少少認識0既朋友,應該都知道日本人一台 1:1的高達,又噴煙又發光黎慶祝高達30週年。按住那台1:1,B社推出了它的迷你版RG (Real Grade),應該不少朋友都買左。砌模型係好多人0既童年回憶,自己一手一腳砌,何其滿足。不過砌0既過程,咪會制造左好多廢棄o既膠框框,一係用黎噴油時用,一係拎黎做下劍,最後都會同佢地講bye bye。

日本有位瘋狂高達模型迷,用左三個月時間,用果D框框整成足足有三米高的RX78-2。由身體到武器,都完整咁展現。唔知佢用左幾多框框呢??

PS: 呢隻大RG最近獲得Gundam 30週年慶的特別大賞,跳轉可以睇到更多有關圖片。

這個slideshow需要JavaScript。

引用來源

廣告

One response to “高達 Recycle Grade [RG]

  1. Aw, this was an extremely good post. Spending
    some time and actual effort to produce a really good article… but what can
    I say… I put things off a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s